Ullridge

Platslaan

Bij het ontbreken van natuurlijk hoger gelegen gronden, die van meerdere kanten benaderbaar zijn, omdat juist daar de nederzettingen en wegen liggen, kun je alsnog klimmen met behulp van een Uflacht. Dit werkt voor grote delen van Nederland onder de basisassumptie dat als het land plat is, er een dijk ligt, en als er geen dijk ligt, het land onder water staat. Benodigd zijn een aantal dijkopgangen met een tussenafstand van minder dan een kilometer.

Kinderalp

Met de steilheid van de dijken is niets mis, ze missen alleen de hoogtemeters en zijn in de regel slechts van een kant benaderbaar, omdat aan de andere zijde de uiterwaard ligt. Dit laatste kun je oplossen door na een aantal opgangen de route terug te laten draaien, waardoor een achtje ontstaat. Hiermee sluit je de schaars aanwezige volgetankte hoogtemeters zo goed mogelijk kort. Je ervaart zo misschien niet de continuïteit, wel de steilheid van een alp.

Opzadelen

In plaats van het gebruikelijke opsprinten, kun je ervoor kiezen te trainen op vermogen leveren vanuit het zadel. Hiervoor schakel je al in de aanloop naar het kleine blad en en trap je door tot boven, waar je de onvermijdelijke bocht neemt en op het kleine blad snelheid maakt, voordat je overschakelt naar de grote plaat tot de volgende afdaling. In tegenstelling tot Volverde-training is Ullridge-training niet getest op de Nijmeegse stuwwal, dus kom van dat dak af.

Opweurt

Het dijkdorp Weurt onder de rook van Nijmegen kent op korte afstand een aantal steile wegen tegen de dijk, waarvan de steilste piekt op 13 %. Daarvoor hoef je dus niet naar Nijmegen. In een route van bijna 9 kilometer kun je een klimkracht van 14 UFL overwinnen in het polderland van Maas en Waal. Bereken je de klimkracht per kilometer (161 ULL), dan blijkt deze gelijk aan die van de klimroutes op een stuwwal. Opbergen kan dus werkelijk overal.

opweurt

39 hm – 8,7 km – 161 ull

Back to top of page