Categorieën
Tags

Zevenheuvelenloop

Heuvelachtbaan

Net als de weg lijkt ook de Zevenheuvelenloop meer heuvels te beloven dan er zijn. Vijf duidelijke hoogten leiden echter de aandacht af van de Kenterberg, Hogeklef, Kwakkenberg en Huiselenberg, die lastiger op het parcours te vinden zijn. Verder ligt tussen de Kenterberg en Ketelberg een wegdam en zijn twee Langenbergen via een wegophoging versmolten, waardoor deze opgang inderdaad zo lang is.

Hoogteprofiel 7 heuvels Zevenheuvelenloop
1 Oeselenberg, 2 Langenberg, 3 Hogeklef, 4 Vlierenberg, 5 Engelenberg, 6 Brantberg, 7 Kwakkenberg. x1 Kenterberg, x2 Huiselenberg, v1 Ketelberg en v2 Lage Langenberg.

Mentale presentatie

De stad Kleve is gebouwd op drie bergen of veel meer heuvelen. Prima oplossing. Een landmeter kwalificeerde de Meerwijken als nogal heuvelig. De Hogeklef en Kenterberg passen het best bij de eerste vijf. De Kenterberg mist steilheid en de knik naar de streep op de Huiselenberg hoogteverschil. De getallen vijf, zeven of negen zijn echter allemaal goed, want het is de mens die zaken gestalte geeft.