Routes bij Nijmegen

Witteroos

Dievelsalt

Waar de Mokerkoning rechtsomkeert maakt, slingert Dievelsalt linksom over de hoogtes van de Nijmeegse heuvelrug. Ook in deze opgewerkte route van 100 kilometer krijg je 1200 klimmeters voor de wielen en de klimwaarde is zelfs iets hoger. Niet alleen uitermate geschikt om te trainen voor het klassieke voorjaar of de traditionele hoogzomer, maar ook voor tussendoor, omdat de stadsrand van Nijmegen vanuit de Randstad de helft dichterbij is dan Parkstad Zuid-Limburg. Voor 130 extra hoogtemeters moet je wel echt 130 kilometer verder.

Dievelsalt

1214 hm – 103 km – 5750 wtr

Mokerkoning

Slag op de Okerheide, een veertigtal klimmen uit het Rijk Van Nijmegen en het Land van Kleve. Fietsroute met 1000+ hoogtemeters door de beboste heuvelzone tussen de beide grenssteden. In 2011 ontworpen als Okerkoning met oude KBN-waarde en ondanks het sneuvelen van de Brandenberg, Geldenberg en Mookerberg, meer dan WTR-neutraal doorontwikkeld tot 2018. Mokerkoning heeft door de hoogtemeters en intensiteit een grote klimwaarde, maar vereist net als de nieuwere tegenhanger Dievelsalt, enige navigatieskills.

Mokerkoning

1190 hm – 103 km – 5710 wtr

Waalsebijl

Oei, een muur van water. Je kas leegrijden uit de Betuwe vanuit Nijmegen-Lent. Rhenish Flanders komt nu met extra klimkracht over de Waalbrug. De ongecontroleerde grijze massa wordt voortaan geklasseerd als Groubaix en meegenomen in het berekenen van de zwaarte van een klimroute. Deze opwaardering van de onderklasse in Havanna aan de Waal toont de essentiële bijdrage die E-grijs klimmen kunnen leveren aan het stelsel. Vals plat of groezelig vlak blijft vaak onbegrepen door gesoigneerde Punchinello’s.

Waalsebijl

1102 hm – 104 km – 4518 wtr

Avondrood

Maximaal klimmen en dalen op Nederlands zuidelijkste stuwwal, de heuvels van het Rijk van Nijmegen. Klim bij Nijmegen Avondrood heeft een lengte van 54 km en kent 725 hoogtemeters verdeeld over 21 beklimmingen. Voor ongetrainde fietsers is deze route niet de beste keuze, omdat de hersteltijd tussen de hellingen met opzet miniem is. De gedistilleerde klimsterkte ligt de helft hoger dan bij de meer natuurlijke routes zoals Klim bij Nijmegen Toerist. De kloofkracht bedraagt het twee- tot driedubbele.

Avondrood

725 hm – 54 km – 3749 wtr

Gironimo

Vanaf het jaar 2016 behoort Gelderland niet meer tot de laatste drie Nederlandse provincies zonder Big Start. De Giro 2016 ving aan met een tijdrit in Apeldoorn en denderde in de 2e etappe van Arnhem naar Nijmegen en een dag later weer terug. Op de Van Randwijckweg in Berg en Dal waren de eerste 3-2-1 punten voor de blauwe bergtrui (GPM) te verdienen. Naast deze beklimming van de 4e categorie en de tussensprint (TV) op de Zevenheuvelenweg, zijn ook de andere heuvels van de passage opgenomen in een 75K route.

Gironimo

801 hm – 76 km – 3501 wtr

Primalaya

De drie versies van de route Primalaya (50, 75 en 100 km) streven een goede balans na tussen klimkracht en navigatie in het Rijk van Nijmegen en het Kleverland. De kortste route van 50 km bestrijkt het Nederrijkswald rond Berg en Dal en Groesbeek, waar relatief de meeste klimmen kunnen worden aangedaan. De eerste uitbreiding voegt het westelijke deel van het Reichswald rond Kranenburg toe, gevolgd door 25 km door de heuvels van Kleve. Hierbij onstaat een route met meer dan 1000 hoogtemeters zonder al te veel draaien en keren.

802 hm – 74 km – 3370 wtr

Toerist

Eenvoudig te volgen rondrit door de heuvels van het Rijk van Nijmegen, waarin zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van doorgaande wegen met fietsstroken of vrijliggende fietspaden. De start lag eerder onderaan de Grote Kop. De beklimming van de Hengstberg, waardoor de route eerst kruiste, is geschrapt. Uit deze basisvorm uit het jaar 2008 zijn de latere KBN routes ontstaan. De KBN formule was nog niet ontwikkeld, maar het besef van een minimum aan vlakke stroken wel, evenals het waar mogelijk vermijden van kruisende routedelen.

Toerist

582 hm – 49 km – 2601 wtr

Back to top of page

Alpere

AlpeduHexe

Als je in de polder een klimring kunt aanleggen om een heuvel te maken, kun je in de heuvels een berg realiseren. Met een effectiever gebruik van nabije hoogteverschillen kunnen jaarlijks miljoenen autokilometers, enkel om bergop te fietsen, worden voorkomen. Om zo’n verre Alp na te bootsen heb je wel een helling en een afdaling nodig die allebei voldoende steil zijn. Beter een goede buur, dan een verre tiend. Als klap op de vuurpijl is deze ronde door Beek en Berg en Dal verlicht, dus ook geschikt voor de winteravond.

Alpeduhexe

282 hm – 8,1 km – 312 alp

HohoZeven

Meerdere keren is geprobeerd de Gelderse heuvels van Berg en Dal te profileren als volwaardig alternatief voor Zuid-Limburg, maar deze koersen eindigden in een sprintersbal. De storende factor blijkt de beroemde Zevenheuvelenweg, waarvan de selectiviteit relatief laag is. Klimmen worden effectiever als hindernis, door ze niet te kort na een afdaling of niet te lang na een bocht te leggen, zoals de U-bocht voor de Cauberg in Valkenburg. Het voordeel van rijden in een peloton wordt nu een nadeel door het harmonica-effect.

Hohozeven

239 hm – 13,9 km – 108 alp

Back to top of page

Volverde

Staanplaat

Meer doen met minder steilheid is mogelijk door alle hectometers van 3-4-5-6 % staand op de pedalen af te leggen. Zo creëer je extra klimspanning en ontstaat klimkrachtstroom. Eventuele overspanning wordt voorkomen door het stijgingspercentage op deze route maximaal 6 % te laten bedragen. Het moet geen worstelen en bovenkomen worden. Wanneer deze training goed wordt uitgevoerd, is het een van de krachtigste routes bij Nijmegen. De in theorie lagere klimwaarde wordt in de praktijk gecompenseerd door een hogere snelheid.

Staanplaat

502 hm – 46 km – 232 vlv

Mollenhut

De beste van het westen. Een halve hoogtekilometer Nimweegs plat. Staand in de beugels over de Hatertse voetvlakte, Wijchense duinen, beide Waalbruggen en alle bruggen van het Maas-Waalkanaal. Een aanvullende bijdrage komt van twee viaducten over de A73 en een niet al te steile dijkopgang in Weurt. De hellingen zijn ultrakort en de maximale stijging bedraagt 6 %, maar het zijn er veel, bijna vijftig, waarvan De Oversteek het zwaarst is. De bedoeling is om elke molshoop te gaan staan en je snelheid vast te houden tot boven.

Mollenhut

503 hm – 73 km – 175 vlv

Back to top of page

Sparkus

Afferdensebijl

Geen stuwwal en toch klimmen? Dat is mogelijk via de Maasduinen en de terrassen van Wemb en Twisteden. Geholpen door de viaducten over de snelweg naar Goch reik je een eind naar de Süchtelner Höhen. Omdat dit landschap veel lastig te detecteren hoogtemeters kent, is gebruik gemaakt van bootstrapondersteuning. In deze opwerktechniek wordt de wel gevonden schone groene klimkrachtstroom staand of zittend aangevuld met opgevoerd groezelig grijs, opdat je je gebruikelijke kruissnelheid aanhoudt en enigszins Spartaans schakelt.

Afferdensebijl

534 hm – 102 km – 154 spr

Faalsplat

Aan de overzijde van de ware Gelderse Vallei ligt het landschap rond GochNess er even schots en scheef bij. De kronkelrivier de Niers heeft zich in de eigen afzettingen ingesneden, waardoor onderaan de sandr van de Gocher Heide een dal vol met donken, laagterrassen, is ontstaan. Omdat groezelig vlak geen grenzen kent, is ook hier de ophoging van de klimkrachtstroom een passende oplossing voor het beschrijven van de alom aanwezige, maar lastig in te perken hoogtemeters van het doortrapt plat, gebogen over je stuur.

Faalsplat

573 hm – 103 km – 150 spr

Back to top of page

Ullridge

Beuninghardt

Klimpolderen in de Beuninghardt, 100 Ullridge (der Jan und only), omdat West voor de jeugd van tegenwoordig het nieuwe Oost is. Haren te berge tot in de Drutense duinen. Een toontje lager zingen tijdens overleven op de dijk. Afgaand op het aantal hoogtemeters zou je niet zeggen dat deze route dertig korte klimmen telt. Toch is het zo. De meeste zijn kunstmatig, zoals de dijken en viaducten, maar ook de natuurlijke rivierduinen rond Bergharen worden aangedaan, voordat je via de Hatertse hoogte weer terugkeert naar ingedijkt Nijmegen.

Beuninghardt

274 hm – 61 km – 100 ull

Back to top of page

Uflach

Opgelder

Zo’n opening van de Gelderse Poort is natuurlijk hartstikke mooi, maar kan ie ook weer dicht? De heuvels van het Montferland, Veluwe en Rijk van Nijmegen waren in theorie ooit met elkaar verbonden, of was het toch de Utrechtse Heuvelrug? Dat het laaggelegen land ertussen niet vrij is van hoogteverschillen blijkt uit de gemiddelde stijging van de Polderingen. Deze kun je dus prima gebruiken in een klimroute die hoogten verbindt. Het antwoord is dus ja. A ridge too far, or to(o) close? Marketing van je achtergarden om ons heerlijk Ghelders Rijneken.

Ridge2close

2045 hm – 186 km

Back to top of page