Klimroutes bij Nijmegen

Zwitsalp

Dievelsalt

Waar de Mokerkoning rechtsom keert, slingert Dievelsalt linksom over de hoogtes van de Nijmeegse heuvelrug. Ook in deze opgewerkte wielerroute van 100 kilometer krijg je 1300 klimmeters voor de wielen en de klimlading is nog groter. Niet alleen uitermate geschikt om te trainen voor het naderende klassieke voorjaar of traditionele hoogzomer, maar tevens voor tussendoor, omdat de stadsrand van Nijmegen vanuit de Randstad de helft dichterbij is dan Zuid-Limburg.

1300 hm – 105 km – 6200 zwi

Mokerkoning

Slag op de Okerheide, een vijftigtal grote en kleinere klimmen in het Rijk van Nijmegen en het Klever Land. Deze route kent bijna 1300 hoogtemeters door de beboste heuvelzone tussen de beide grenssteden. Reeds in 2011 als Okerkoning ontworpen en ondanks de teloorgang van het asfalt op de Brandenberg en Geldenberg in het Reichswald, meer dan Zwitsalp-neutraal doorontwikkeld. Mokerkoning vereist net als de tegenhanger Dievelsalt, enige navigatieskills op de racefiets.

1280 hm – 105 km – 6000 zwi

Waalsebijl

Oei, een muur van water. Je kas leegrijden uit de Betuwe vanuit Nijmegen-Lent. Rhenish Flanders komt nu met extra klimkracht over de Waalbrug. De ongecontroleerde grijze massa wordt gemonitord en grof geklasseerd als Groubaix meegenomen in het berekenen van de zwaarte van een klimroute op de fiets. De opwaardering van de oeverloze onderklasse in Havanna aan de Waal toont de essentiële bijdrage die deze groezelige klimmen kunnen leveren aan het stelsel.

1260 hm – 105 km – 5700 zwi

Matshamer

De route Matshamer betrekt de steilrand van Nijmegen-West in het routepalet van het Rijk van Nijmegen en het Land van Kranenburg. Het westelijke en Nederlandse deel van 50 km bestrijkt het verkapte Nederrijkswald rond Berg en Dal en Groesbeek, waar relatief de meeste klimmen kunnen worden aangedaan. Het oostelijke en Duitse deel voegt het autovrije Reichswald rond Kranenburg toe. Zo ontstaat een klimroute van 75 kilometer zonder al te veel draaien en keren.

930 hm – 75 km – 4400 zwi

Kalkarplaat

Fietsroute met meer dan 1000 klimmeters vanuit Groesbeek naar Kleve, Kalkar, Uedem en Goch. Kalkarplaat voert voor de helft door de nabije hoogmakerij Nimmalaya, terwijl de hoogmakerij Kalkarpaten de andere helft van de route voor haar rekening neemt. De bekende beklimmingen daar zijn de Kalkarberg, Monreberg, Totenhügel, Katzenberg, Gocherberg en Asperberg. Op de noordwest- en de noordoostpunt liggen de restanten van de motteburchten Mergelp en Munna.

1090 hm – 105 km – 4300 zwi

Avondrood

Maximaal klimmen en dalen op de zuidelijkste stuwwal van Nederland, de heuvels van het Rijk van Nijmegen. Klim bij Nijmegen Avondrood heeft een lengte van 55 km en kent 750 hoogtemeters verdeeld over 20 beklimmingen. Voor minder getrainde fietsers is deze route niet de beste keuze, omdat de hersteltijd tussen de hellingen met opzet minimaal is. De gedistilleerde klimlading ligt de helft hoger dan bij de meer natuurlijke routes zoals Klim bij Nijmegen Toerist.

760 hm – 55 km – 4000 zwi

Gironimo

De Giro d’Italia 2016 ving aan met een tijdrit in Apeldoorn en denderde in de 2e etappe van Arnhem naar Nijmegen en een dag later weer terug. Op de Van Randwijckweg in Berg en Dal waren de eerste 3-2-1 punten voor de blauwe bergtrui (GPM) te verdienen. Naast deze beklimming van de 4e categorie en de tussensprint (TV) op de Zevenheuvelenweg, zijn ook de andere heuvels van de passage van de Nijmeegse stuwwal opgenomen in een wielrenoute van 75 kilometer.

870 hm – 75 km – 3800 zwi

Xantagonist

Met dit hellingproefschrift promoveren de Kalkarpaten naar de hoogste klasse in de Upbergcompetitie als tegenstrever van de Nimmalaya. De route Xantagonist start vlak over de grens in het Duitse Goch en draait rechtsom via Bedburg en Kalkar naar keerpunt Xanten. Op de terugweg worden de hoogten bij Sonsbeck en Uedem aangedaan. Ook hier wemelde het van de Romeinen, maar Xanten bleef daarna bewoond en had ook toen weer Nijmegen als filiaal. Nu dus andersom.

1010 hm – 105 km – 3700 zwi

Toerist

Eenvoudig te volgen rondrit door de heuvels van het Rijk van Nijmegen, waarin zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van doorgaande wegen met fietsstroken of vrijliggende fietspaden. De beklimming van de Hengstberg, waardoor de route eerst kruiste, is geschrapt. Uit deze basisvorm uit het jaar 2008 zijn de latere KBN routes ontstaan. De KBN formule was nog niet ontwikkeld, maar het besef van een minimum aan vlakke stroken wel, evenals het vermijden van kruisende routedelen.

640 hm – 50 km – 3100 zwi

Mergelp

Afferdensebijl

Geen stuwwal en toch klimmen? Dat is zeker mogelijk via de Maasduinen, Niersdonken en Rijnterrassen van Wemb en Twisteden, geholpen door de viaducten over de snelweg naar Duisburg. Omdat dit landschap zeer veel lastig te detecteren hoogtemeters kent, is gebruik gemaakt van Mergelp om de klimlading te beschrijven. De schone groene klimstroom wordt staand of zittend aangevuld met opgevoerd groezelig grijs, opdat je je gebruikelijke kruissnelheid aanhoudt.

630 hm – 100 km – 2100 mgl

Beuninghardt

Klimpolderen tussen Maas en Waal als Ullridge (der Jan und only), omdat West voor de jeugd van tegenwoordig het oude Oost is. Haren te berge tot in de Drutense duinen. Een toontje lager zingen tijdens overleven op de dijk. De eerste opgangen in de route door hoogmakerij Maaswallonia zijn kunstmatig, maar daarna worden de natuurlijke rivierduinen tussen Druten en Heumen aangedaan, voordat je via de bruggen over het Maas-Waalkanaal weer terugkeert.

510 hm – 85 km – 1700 MGL

Meeralp

Ook in de Ooijpolder, Duffelt en Kleverham ligt een halve Alpe d’Huez verscholen. Start bij het Hollands-Duits gemaal onder de rook van Nijmegen voor 100 kilometer door hoogmakerij de Donsrug. De naam Meeralp is een verwijzing naar de berg Mergelp, of Duivelsberg naar de gangbare interpretatie. De in Zyfflich begraven Graaf Balderik bezat meer burchten in het gebied, zoals de burcht Zelem, die langs de route te vinden is op een zandopduiking bij het dorp Mehr.

540 hm – 100 KM – 1600 mgl

Volverde

Staanplaat

Meer doen met minder steilheid is gewoonweg mogelijk door alle hectometers tussen 2 en 7 % staand op de pedalen af te leggen. Met extra klimspanning creëer je klimkrachtstroom. Overspanning wordt voorkomen door het stijgingspercentage op deze route maximaal 7 % te laten bedragen. Het moet geen worstelen en bovenkomen worden. Wanneer de training goed wordt uitgevoerd, is het een van de krachtigste routes bij Nijmegen door de hogere snelheid.

530 hm – 45 km – 2300 vlv

Formules klimlading

ZWI = 380 * H² / L

MGL = 540 * H² / L

Formule klimarbeid

VLV = 25 * (N3% ≤ N6%)

Goed op de hoogte